NM Sunn Mat i farta

Ny konkurranse til alle som serverer mat til folk i farta. Her skal det kjempes om tittelen NM Sunn Mat i farta 2022.

NM Sunn Mat i farta 2022 er navnet på den nye konkurransen for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere og mer næringsrik mat når de er «på farta».

#MerAv – også på farten

Konkurransen NM Sunn Mat i farta er nytt av året og skal arrangeres for første gang. Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF) som står bak konkurransen.

– Vi skal kåre Norges beste Sunn Mat i farta-rett som skal bestå av grove kornprodukter, sjømat og frukt og grønt. Konkurransen foregår på sommeren når mange er i feriemodus og mer på farta enn vanlig. Konkurransen vil bidra til å fremme innovative og smaksrike retter med sunne matvarer som vi alle kan spise #MerAv, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg i OFG.

Konkurransefortrinn

– Alle som serverer mat til folk i farta oppfordres til å delta. Det er et konkurransefortrinn å tilby mat som folk ønsker å spise mer av. Om du jobber i et gatekjøkken, i en butikk, på en ferge, bensinstasjon, tog, flyplass, bakeri/kafe, kiosk, streetfoodvogn eller andre steder som tilbyr mat til folk i farta, ja da må du melde deg på, forklarer Tandberg. 

– Påmeldingsfristen er 1. juli. Allerede nå ser vi stor interesse for konkurransen og det er gøy, smiler hun.

Juryen gleder seg

– Jeg gleder meg veldig til å se alle bidragene som er med i denne konkurransen.  Dette er et supert tiltak som kan bidra til at det blir lettere å velge sunnere. Tenk på hvilken betydning det har, sier kjendiskokk og kjøkkensjef Christer Rødseth. Han er en av dommerne i juryen. 

Diplombaker Kjetil Dale Aas som er hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget og fagansvarlig i opplæringskontoret er også med i juryen. Han hilser denne konkurransen svært velkommen.

– Dette blir spennende. Jeg gleder meg til å se grovere kornprodukter. Det er noe folk gjerne vil ha, så dette er virkelig bra, forteller Aas.

– Jeg brenner litt ekstra for sjømat. Det er lett å lage, selv under tidspress, smiler jurymedlem Trude Nordli og legger til at hun er spent på konkurransen og håper det kan inspirere flere, både barn, unge og voksne, til å spise mer frukt, grønt, grovt og mat fra sjøen.

For mer informasjon om konkurransen, les her.

Bli med å konkurrer om tittelen NM Sunn Mat i farta 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *