Ny konkurranse for kantiner

Hvem blir kåret til Norges sunneste kantine? 1. september åpnet påmeldingen til NM Sunn Mat i kantina, en ny og viktig konkurranse som skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere mat når de er i kantina.

Konkurransen er for de som driver kantinevirksomhet, både kantinekjeder og enkeltstående kantiner.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF) som står bak konkurransen.

I konkurransen gjelder det å tilby en kombinasjon av varegruppene grove kornprodukter, sjømat og frukt/grønt, altså det vi skal spise #MerAv.

– Det lages opp mot mange millioner måltider i kantiner i Norge hvert år. Det går mye mat i denne sektoren. Målet med konkurransen er å bidra til at det serveres mer frukt og grønt, grove kornprodukter og sjømat til lunsjmåltidet. Dette har en stor betydning for folkehelsa, og det skal bli spennende å se hvem som kan skilte med tittelen Norgesmester i Sunn Mat i kantina, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i OFG, og oppfordrer alle kantiner til å delta. Det er enkelt å melde seg på og vi oppfordrer alle kantiner til å gjøre det, og skilte med at de deltar i konkurransen.

På konkurransens egen nettside finner du all informasjon

Påmelding åpnet 1. september. Konkurranseperioden foregår fra 15. oktober til og med 31. desember 2022. Juryen plukker ut 3 finalister som blir invitert til premieutdeling på messen UMAMI på Lillestrøm i februar 2023.

Juryen
Kokk og konditor Stian Damstuen, utøver på Baker- og konditorlandslaget. Stian er utdannet kokk og konditor og jobber nå som baker på Kveitemjøl AS.

Kokk Gunnar Jensen, styrer kjøkkenet i Mathallen i Tromsø. Gunnar har blant annet vært coach for juniorlandslaget i OL-Stuttgart 2020, vinner av Det Norske Måltid 2012 og Ingridprisen 2015.

Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen. Iselin jobber i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hun har en mastergrad i samfunnsernæring og er brennende opptatt av frukt og grønt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *